Log in
Twee keer per jaar zitten Marliek Schulte en Irma Wopereis om tafel met Menzis. Waarover gaan die gesprekken? En waarom mogen ze niet over het tarief onderhandelen?
Suus van Geffen

Twee, of soms drie, keer per jaar reizen logopedist Irma Wopereis en NVLF-beleidsmedewerker Marliek Schulte samen met logopedist Silke Korn af naar een kantoor van Menzis in Zwolle. De laatste tijd schuift ook Gerard Elshof aan namens de commissie Sociaal Economische Belangen.

Tegenwoordig kan iedereen in Nederland zich bij elke zorgverzekeraar verzekeren, ongeacht waar die verzekeraar is gevestigd. Voorheen had elke zorgverzekeraar zijn eigen regio. Voor Menzis was dat het oosten en noorden van het land. Daarom heeft Menzis in die regio’s nog steeds de meeste klanten. En dat verklaart weer waarom een logopedist uit het kernwerkgebied van een zorgverzekeraar aanschuift voor de halfjaarlijkse gesprekken. ’Elke regio heeft zo zijn eigen kenmerken’, zegt Wopereis. Zij runt logopediepraktijk De Brug. De hoofdvestiging zit in Lochem, daarnaast zijn er vestigingen in Laren, Borculo en Hengelo, allemaal in Gelderland. ’In het oosten zitten relatief veel logopediepraktijken. In Groningen, waar Silke werkt, zitten er relatief wat minder. Dat betekent dat logopedisten in Groningen