Log in
Net afgestudeerd en op zoek naar een baan? Of misschien wel toe aan een nieuwe uitdaging, na al die jaren bij dezelfde werkgever? In dit artikel vindt u praktische tips die u op weg helpen naar een (nieuwe) baan.
Suus van Geffen

De tijd dat alle vacatures in de krant stonden en we via een officiële papieren sollicitatiebrief naar een nieuwe baan solliciteerden, ligt achter ons. Veel vacatures zijn online te vinden en de motivatie voor de baan kunt u in het daarvoor bestemde vakje intypen. Maar vaak staan vacatures niet eens online. ‘Meer dan 75 procent van alle vacatures wordt via via ingevuld’, zegt Melissa Albers, loopbaancoach en eigenaar van loopbaancoaching en -trainingspraktijk Job in beweging. ‘Dat maakt het ook zo belangrijk om te netwerken. Maar – en daar 25 procent van alle mensen die een baan zoeken, weet hoe je door te netwerken een nieuwe baan kunt bemachtigen.’ Leren netwerken (zie kader), is dan ook haar gouden tip op weg naar een nieuwe functie.

De werkgever

De zoektocht naar een baan begint bij uzelf. Wie ben ik? Wat kan ik en waar ben ik goed in? Wat wil ik voor functie? Waar wil ik werken? Dat is