Log in
Het consultatiebureau in Hoofddorp waar Rian Snijders als logopedist werkt, was een van de zes werkvelden waarbinnen NVLF-voorzitter Michel Dutrée een dagdeel meedraaide. Beiden zijn het erover eens: de preventieve logopedie verdient meer aandacht en waardering.
Erica Renckens

Helemaal onbekend met het logopedisch vakgebied was Michel Dutrée niet, toen hij anderhalf jaar geleden voorzitter werd van de NVLF. ‘Tijdens mijn opleiding Geneeskunde werkte ik als audiometrist. Toen deed ik onderzoek naar hersenstampotentialen, waarbij ik nauw samenwerkte met een logopedist die me veel over het vak vertelde. Zo heb ik destijds al een liefde voor de logopedie ontwikkeld’, vertelt Dutrée.

Toch stond hij er bij zijn aantreden op dat hij actief het werkveld in zou gaan. Dutrée: ‘Je kunt je als bestuurder natuurlijk uitgebreid inlezen, maar uiteindelijk gaat het er toch om wat er werkelijk in de praktijk gebeurt.’ Daarom liep hij in een aantal werkvelden mee, verspreid over het hele vakgebied: in een verpleeghuis, een revalidatiecentrum, een algemene praktijk, een specialistische praktijk, een praktijk voor stottertherapie en een consultatiebureau. Bij dit laatste bezoek liet Rian Snijders hem zien hoe haar werk eruitziet.

‘Ik vond het best een beetje spannend,