Log in
Veel logopedisten zijn boos op zorgverzekeraars. Ze bieden te lage tarieven en veroorzaken teveel bureaucratie. De kwaliteit van de zorg is in het geding. André Rouvoet, voorzitter van brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN), reageert op die kritiek.
Roel Smit

De onrust onder logopedisten is groot. Evenals hun boosheid over contracten die ze voorgelegd krijgen van zorgverzekeraars. Te lage vergoedingen, geen aanpassingen aan algemene prijsstijgingen en te veel onzinnige bureaucratie. En het ergste is: ‘Als je je praktijk wilt houden, dan moet je wel tekenen bij het kruisje.’

De redactie van het Nederlands Tijdschrift voor Logopedie vroeg om een gesprek met André Rouvoet, voorzitter van ZN. We riepen de leden op via de NVLF nieuwsbrief: wat zou je hem willen vragen? Het gevolg was een bombardement van letterlijk honderden vragen van vele tientallen logopedisten. Rouvoet gaat er eens goed voor zitten.

Meneer Rouvoet, een vraag van een logopedist: Moest u ook tekenen bij het kruisje toen u een contract kreeg als voorzitter van ZN?

Rouvoet: ‘Haha! Het is misschien een beetje flauw, maar van een voorzitter van ZN is er maar één, terwijl er duizenden logopedisten zijn. Ik snap de irritatie van de logopedisten overigens wel en ik