Log in
Gertrude Punt en Monique Meulenkamp zijn van huis uit logopedisten, maar voelen zich vooral ondernemer. Vier jaar geleden richtten ze Studievaart op in Numansdorp. Hun bedrijf loopt als een trein. Het is hard werken, maar ze krijgen er enorm veel energie van.
Suus van Geffen

Waar word jij nou het gelukkigst van’, vraagt Gertrude Punt tijdens het interview aan haar compagnon Monique Meulenkamp. ‘Van nieuwe dingen ontwikkelen’, antwoordt die. ‘Precies,’ reageert Punt, ‘en dat kunnen we samen ook goed. We zoeken daar telkens de juiste mensen voor, zodat we niet zelf alles hoeven uit te voeren en onze handen vrij hebben voor wat we het leukst vinden.’ ‘En waar we goed in zijn’, voegt Meulenkamp toe.

Wie praat met Meulenkamp en Punt over hun bedrijf krijgt een waterval aan projecten, plannen en pilots over zich heen. Creatieve chaoten noemen ze zichzelf. Maar vergis je niet: hun bedrijf Studievaart, met sinds 1 april de poot Spreekvaart daar nog onder, is strak georganiseerd en loopt als een trein. Zo is er bijvoorbeeld Wendy, hun office manager die alle salarissen en declaraties regelt. Ook het klantencontact is efficiënt geregeld; telefoontjes komen direct bij de juiste medewerker terecht, dus er gaat geen kostbare tijd verloren aan het opnemen van