Log in
In de rubriek ‘Eenvoudig EBL’ wordt aandacht besteed aan Evidence Based Logopedie (EBL). Hoe kun je je handelen als logopedist zo goed mogelijk onderbouwen? Over welke middelen kun je beschikken en hoe pas je die toe? In iedere aflevering van deze rubriek staat een onderdeel van het werken met EBL centraal. De rubriek wordt ingevuld door experts op dit gebied. Zij hopen met hun bijdragen EBL toegankelijker en vooral ook gemakkelijker te maken.
Ingrid Bijlmakers

Een van de doelstellingen van onze beroepsvereniging is de drempel om bezig te zijn met evidence based logopedie (EBL) te verlagen en relevante, praktische informatie gemakkelijk bereikbaar te maken voor de beroepsgroep.

In 2013 ben ik in de NVLF werkgroep EBL gestapt, omdat ik stoei met EBL in de dagelijkse praktijk en daarom ook heel graag een concrete bijdrage wil leveren aan het eenvoudiger toepasbaar maken van EBL voor ons, logopedisten. Ik ervaar dat hieraan hard gewerkt wordt door collega’s en deskundigen op dit gebied, binnen en buiten onze beroepsvereniging. Ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken met alle plannen die er zijn gemaakt.

Weerstand

Weerstand, ik kan het niet anders noemen. Dat is wat de term EBL bij me oproept. Natuurlijk weet ik dat het van belang is voor de toekomst van ons prachtige vak en verlang ik ernaar, dat álles wat ik als logopedist doe, bewezen effectief is. Hoe kom ik dan toch aan die