Log in
Logopedisten vragen collega’s mee te denken met een dilemma. Heeft u ook een vraag? Mail uw vraag (maximaal 150 woorden) naar redactie@nvlf.nl.
Redactie

Vraag

Sinds een jaar behandel ik een zesjarige jongen met ernstige taalproblematiek. Hij maakt kleine stapjes, maar volgens mij zijn de stapjes veel te klein. Ik vermoed dat er meer aan de hand is. Ik heb ouders meerdere keren verder onderzoek geadviseerd maar ouders willen dit écht niet. Als ik niet weet wat ik van deze jongen kan verwachten heeft behandeling in mijn ogen geen zin. Kan ik nu beter stoppen met behandelen?
(Naam bij redactie bekend)
Antwoord 1 Wat vermoedt de logopedist dat er aan de hand is? Een taalontwikkelingsstoornis, waarbij de jongen in aanmerking zou kunnen komen voor extra ondersteuning op school? Probeer dan (nogmaals) ouders uit te leggen welke voordelen dit hun zoon kan bieden. Wordt er gedacht aan een benedengemiddelde niet-verbale intelligentie? Dit is geen reden om verbetering van de taalontwikkeling bij voorbaat uit te sluiten; er zal wel veel herhaling nodig