Log in
Logopedisten vragen collega’s mee te denken met een dilemma. Heeft u ook een vraag? Mail uw vraag (maximaal 150 woorden) naar redactie@nvlf.nl.
Redactie

Vraag

Op vrijdagmiddag behandel ik een kleuter die altijd met zijn moeder en broer naar de behandeling komt. Ze krijgen het voor elkaar om in de korte tijd dat ze moeten wachten de wachtkamer af te breken. Speelgoed gaat stuk, ze springen van stoel naar stoel en schoppen tegen de muren. Ik heb moeder gevraagd de kinderen rustig te houden in de wachtkamer maar dit had geen effect. Wat kan ik het beste doen?

Antwoord 1 Je hebt moeder gevraagd de kinderen rustig te houden, maar dit had nog geen effect. Spreek de kinderen zelf aan op hun gedrag. Het is jouw ruimte, dus je kunt zelf ingrijpen. Wees duidelijk: jullie mogen hier spelen, maar niet springen en niks kapot maken. Maken ze vaak dingen stuk, dan zou ik misschien zelfs zo ver gaan om de aansprakelijkheidsverzekering van ouders aan te spreken als er weer iets kapot gaat. Zelf uitstralen dat je dit gedrag niet