Log in
Op 15 april 2015 opende burgemeester Ahmet Aboutaleb de Taaltuin in het Spartapark in Rotterdam (Spangen). Hij schrijft hierover in zijn column. De locatie van de Taaltuin is zeker niet toevalligerwijs gekozen. De bevolking in Spangen is voor ongeveer 85% tweetalig.
Redactie

De Taaltuin is bedacht door Fenneke Hordijk, oud-pabo docente en kunstenares. Ze wilde dat kinderen konden leren lezen en schrijven op een leuke manier, door dit klimmend en klauterend te doen. Om te leren lezen en schrijven hebben kinderen goed onderwijs nodig, maar de Taaltuin biedt kinderen een leuke manier om met taal in aanraking komen. In de Taaltuin kan dit op een aantal manieren: De springletterpaaltjes zijn bedoeld voor kinderen die net leren lezen en spellen, dus voor kinderen van ongeveer 4 tot 7 jaar. De letters op de 28 paaltjes zijn speciaal vormgegeven voor kinderen die net beginnen met lezen en spellen. Het doel van het taalspeelobject is dat kinderen buiten in de vrije ruimte, in het gras, nabij bomen en struiken, al spelende en springende oefenen met lezen en spellen.

Het Geoparcours als klim- en klauterparcours biedt een oneindige reeks van begrippen. zoals open-gesloten, dik-dun, klein-groot, links-rechts, boven-midden-onder, cirkel, driehoek, vierkant.

De woordslang is een speelobject waarbij kinderen zelf een