Log in
Een simpele uitnodiging aan KLM’ers ‘kom eens een dag meekijken in de stotterpraktijk’, maakte heel wat meer los dan gedacht. Het was midden in de corona-crisis en KLM had aangekondigd van personeel af te willen. Nieuwsuur had een item over stewardessen die een dag meedraaiden in de ouderenzorg. Een uitnodiging voor een logopedische dag was snel gemaakt. Ik plaatste het op een grote nieuwswebsite voor de luchtvaart: Upinthesky.
Joeri van Ormondt

Diverse reacties kwamen binnen, allemaal van stewardessen. Een aantal belde om wat informatie in te winnen. Anderen wilden graag een dag meekijken, ter oriëntatie. Eén van hen was zelfs al logopedist geweest. ‘Wel een eeuwigheid geleden’, zoals ze het verwoordde. Het vlammetje brandde nog steeds. De achtergrond van de geïnteresseerden was verder divers.

Na de zomervakantie kwam Francis van Gorsel (53 jaar) meekijken. Sinds 1992 was ze stewardess; bijna twintig jaar bij Martinair en na diens overname bij KLM. Ze had de uitnodiging gezien op het interne netwerk van KLM en wilde wel eens proeven. Het verhaal in de uitnodiging inspireerde haar. Ik schreef daarin dat ik na een succesvolle behandeling bij een logopediststottertherapeut aan de andere kant van de tafel wilde zitten. Ook ik ben omgeschoold tot logopedist en kon zodoende meedenken met de KLM’ers die ik uitnodigde. De zingeving is blijven