Log in
De regels van de zorgverzekeraars, de lage tarieven… Deze vier logopedisten waren het spuugzat. Ze besloten geen contracten van zorgverzekeraars meer te tekenen. Het resultaat: minder werkdruk en meer werkplezier.
Annemarie van Dijk

‘Mijn behandelingen duren nu zeker een half uur’

Martine Meilink, logopedist en dyslexiespecialist in Beverwijk: ‘Ik zie dat steeds meer collega’s een burn-out krijgen door de enorme werkdruk. Al die regels waaraan je moet voldoen waardoor je minder aandacht aan je cliënten kunt geven. En dat ook nog eens voor een veel te laag tarief. We zouden met zijn allen duidelijkere signalen moeten afgeven. Net zo’n statement moeten maken als de verloskundigen vorig jaar toen ze voor elkaar kregen dat de grootste zorgverzekeraars het maximumtarief vergoeden.

Zelf teken ik al sinds 2009 geen contracten van zorgverzekeraars meer. Vroeger zag ik twaalf tot veertien cliënten op een dag, nu maximaal tien. Mijn behandelingen duren nu zeker een half uur, in plaats van twintig minuten zoals bij veel collega’s. Dat komt onder andere doordat ik geen administratieve taken meer doe tijdens een consult. Ik werk rustiger en heb er meer plezier in.