Log in
De NVLF reikt eenmaal in de twee jaar de Branco van Dantzigonderscheiding uit. De onderscheiding wordt sinds 1993 toegekend aan logopedisten voor een uitzonderlijk verdienstelijke bijdrage aan de vakinhoudelijke verbreding en verdieping van de logopedie in Nederland. Deze bijzondere onderscheiding heeft tot doel de kwaliteit van de logopedie in Nederland in de ruimste zin van het woord te bevorderen.
Redactie

Deze prijs is ingesteld ter nagedachtenis aan Branco van Dantzig, een Nederlands zang- en spreekpedagoge. Zij wordt gezien als een van de grondleggers van het Nederlandse spraakonderwijs en kreeg het predicaat ‘Moeder van de Nederlandse logopedie’. Branco van Dantzig is één van de oprichters van de NVLF. Zij werd op 72-jarige leeftijd om het leven gebracht in Auschwitz.

De uitreiking zal plaatsvinden tijdens het NVLF Jaarcongres op 26 november 2021. De winnaar krijgt een Branco-beeldje en een geldbedrag van €1.250.

De inzendingen voor de Branco van Dantzigonderscheiding 2021 kunnen tot en met 30 juli 2021 worden ingezonden. Het te beoordelen product kan digitaal toegezonden worden naar logopedie@nvlf.nl, onder vermelding van Branco van Dantzigonderscheiding.

Fysieke producten dienen in