Log in
Een logopedist die meewerkt aan een kookboek, dat hoor je niet elke dag. Maar Ingrid Snoeren deed het. Ze dacht mee, proefde, probeerde recepten uit en hielp om de consistentie van gerechten te bepalen.
Annemarie van Dijk

Vorig jaar verscheen een kookboek met heerlijke gerechten. Zoals een Frans pruimentaartje met tijm, pittige pompoenpuree met rozemarijn, citroenpasta met drie kazen, vegetarische Libanese moussaka en koude kersensoep. Maar wat dit boek extra bijzonder maakt, is dat de recepten zijn bereid met een niet zo voor de hand liggend ingrediënt: drinkvoeding. Nog niet eerder werd zo’n kookboek gemaakt. De makers, ervaringsdeskundige Carrie van den Akker en diëtist Quirine Altorf, schreven het boek Sterk, lekker eten en variëren met medische drinkvoeding. Het boek is bedoeld voor iedereen die drinkvoeding nodig heeft en weleens variatie wil. Logopedist Ingrid Snoeren hielp hen erbij.

Quirine, die in haar toenmalige baan bij revalidatiecentrum Revant in Breda veel patiënten met kauw- en slikproblemen behandelde, schreef regelmatig medische drinkvoeding voor. ‘Drinkvoeding levert extra calorieën maar ook eiwitten, vetten en belangrijke vitaminen en mineralen. Meestal is het een aanvulling op de normale voeding