Log in
Logopedisten vragen collega’s mee te denken met een dilemma. Heeft u ook een vraag? Mail uw vraag (maximaal 150 woorden) naar redactie@nvlf.nl.
Redactie

Vraag

Onlangs ben ik begonnen als werknemer bij een logopediepraktijk met meerdere vestigingen. Ik werk erg graag hier, maar er is wel iets waar ik moeite mee heb. Er staan in de vestigingen namelijk vele kopieën van behandelmappen en andere materialen. Ik weet dat mijn werkgever moeite heeft het hoofd boven water te houden, maar dit lijkt me niet de bedoeling. Zal ik mijn gevoel bespreekbaar maken?
Antwoord 1 Test- en behandelmateriaal horen bij bedrijfskosten. Je werkgever hoort per vestiging originelen te kopen. Het is illegaal om te kopiëren of ingescande pagina’s te printen van test- of behandelmateriaal. Als het werkveld blijft kopiëren en inscannen, dan komt er een tijd dat ontwikkelaars van dergelijke materialen niet meer willen ontwikkelen omdat ze hun uren er niet meer uithalen. We graven hier (ook nu weer) ons eigen graf mee. – Marjolein Coppens
Antwoord 2