In 2027 staan alle logopedisten vermeld in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).*

 

*Alleen paramedici die aantoonbaar hebben voldaan aan de opleidingseisen en de door de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen staan vermeld in het Kwaliteitsregister.

 

Waarom deze ambitie?

De NVLF vindt het belangrijk dat haar leden, ongeacht werkveld, kwalitatief goede zorg verlenen en dat dit aantoonbaar is. Daarom is de NVLF voorstander van een kwaliteitsregister en al sinds 1997 deelnemer van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Logopedisten die in dit register staan ingeschreven voldoen aan de opleidingseisen en de door de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen. Zij zijn dus kwaliteitsgeregistreerd. Op 1 januari 2021 staan er 6.043 logopedisten kwaliteitsgeregistreerd bij KP, waarvan 72% lid is van de NVLF.

Het streven van de NVLF is dat alle logopedisten die alleen staan ingeschreven in het diplomaregister ook gaan voldoen aan de kwaliteitseisen van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

 

Wat gaan we als NVLF doen in 2021 en 2022?

  • Informeren over de kwaliteitscriteria.
  • Informeren over en ondersteunen bij proces om van diplomaregistratie over te gaan naar kwaliteitsregistratie. Dit ondersteunen zal onder meer inhouden: online trainingen van de NVLF toegankelijk maken ten behoeve van scholingspunten en het plaatsen van oproepen voor stageplaatsen in de nieuwsbrief.
  • Informeren en ondersteunen bij proces van herintreders om zich in het kwaliteitsregister te kunnen registreren.
  • Onderzoek naar de positie van de logopedist als paramedicus in het onderwijs.
  • Stimuleren Kwaliteitsregistratie.

 

Klik hier om naar het dossier Ambities 2021-2027 te gaan.