Log in
Pamela Kreeuseler (56) mag zich al 30 jaar logopediste noemen. Daarnaast stoomt ze sinds 2007 nieuwe generaties logopedisten klaar voor de praktijk, als docente aan de Hogeschool. In deze periode is ze getuige geweest van veel veranderingen binnen het vakgebied. Pamela is sterk betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied. Wat zijn daarvan belangrijke?

“Door alles wat er gebeurt binnen het vakgebied Logopedie, heb ik nooit het idee gehad dat ik al 30 jaar hetzelfde doe. Er blijven mensen bezig om het vak te verbeteren en nieuwe doelgroepen te ondersteunen. En ook de technische ontwikkelingen en innovaties, dat je straks bijvoorbeeld tests kan afnemen met een iPad, zijn dingen die het vak steeds opnieuw interessant maken.”

Het vakgebied door de jaren heen

“Vroeger waren er veel minder tests en materialen voor handen. Door hetgeen dàt we tot onze beschikking hadden met elkaar te delen en van elkaar te kopiëren, voerden we destijds ons werk uit. Maar ons werk was nog onvoldoende zichtbaar. Mede door de inspanningen van de beroepsgroep en de ontwikkelingen van het curriculum op de opleidingen is er onderzoek gedaan naar de methoden en werkwijzen die we hanteerden en is evidentie gevonden voor het feit dat het daadwerkelijk effectief was. Hiermee is Logopedie gepromoveerd tot een echte wetenschap en