Lees verder

Dit jaar is er nog één Stotterkamp in Nederland, op 18, 19 en 20 oktober in Tilburg. Een nieuwe locatie, zodat het wat dichter bij huis voor kinderen uit Zuid-Holland, Zeeland, Limburg en natuurlijk Brabant, maar ook toegankelijk voor kinderen uit de rest van Nederland. Bij vorige edities hadden best wat ouders een vakantie eraan gekoppeld, zodat er dagelijks niet ver gereisd hoefde te worden. Inschrijving is open voor basisschoolkinderen van groep 3 t/m 8 via www.stotterkamp.nl.

Camp Dream.Speak.Live. kent zijn oorsprong in Austin (Texas) waar het de afgelopen 11 jaar al vele honderden kinderen heeft geholpen de impact van stotteren op hun leven drastisch te verminderen. Het enthousiaste team daar staat open voor internationale samenwerking om nog meer kinderen te kunnen bereiken via nieuwe Camps. Twee jaar geleden is daarom het Nederlandse Stotterkamp opgezet vanuit het Amerikaanse draaiboek. Vorig jaar was er een live videoverbinding tussen de kinderen van Camp USA en het Stotterkamp in Amstelveen. In mei jl. hebben meerdere kinderen vanuit het Stotterkamp in Zeijen bijgedragen aan de internationale #whatiwish van Austin (twee hiervan op de foto). Zij wilden de hele wereld laten weten dat je mensen die stotteren moet laten uitpraten, dat stotteren een superkracht is, dat ze er niks aan kunnen doen en dat het niet erg is, dat je niet raar moet kijken en geen zinnen af moet maken en dat je uniek bent als je stottert. Vaak nog verlegen bij binnenkomst, ontwikkelen ze zich in korte tijd tot echte stotterambassadeurs! 

In juni jl. kon Joeri vijf dagen meelopen met Courtney Byrd en haar collega’s tijdens het Camp Dream.Speak.Live. in Austin. Enthousiast en geïnspireerd kwam hij terug met weer nieuwe ideeën om mee te nemen naar Tilburg. Zo wordt het Stotterkamp elke keer weer een beetje beter!

Sinds kort is er op de website een speciale pagina www.stotterkamp.nl/logopedisten, hier kom je veel meer over de inhoud van Camp te weten.

Heb je nog vragen over Stotterkamp Tilburg of wil je per post flyers ontvangen, mail femkedesmit@logopediepraktijktilburg.nl

Video: Omdat beelden meer zeggen dan woorden hier een korte (2 minuten) video van Camp DSL op de nieuwe locatie in El Paso afgelopen maand. https://www.youtube.com/watch?v=-g6zdGxUyOQ