Lees verder

Er is weer een RAP-training voor jongeren die stotteren, dit voorjaar!


Er kunnen nog jongeren meedoen, graag zelfs. Hoe kan je jouw jongeren hiervoor warm krijgen? Je kunt naar het filmpje van de RAP kijken op www.damstegroep.nl (op de homepagina, naar beneden scrollen). En je kunt vertellen hoe de jongeren van vorig jaar het eerst heel spannend vonden maar na één dag al vriendschappen sloten. Ze herkenden veel bij elkaar, konden elkaar steunen en hebben veel met elkaar gelachen.


De intensieve groepstherapie Relaxed Anders Praten beslaat vijf dagen: 18 en 19 maart (met overnachting), 2 april, 23 april (incl bezoekersmiddag) en 21 mei. De locatie is dit keer Stayokay te Apeldoorn. De bezoekdag op de vierde dag is een belangrijk onderdeel van de RAP-training. Hoe laat je zien aan je ouders en andere belangstellenden wat het is om te stotteren, wat je zoal tegenkomt, wat jij vindt dat de wereld over stotteren moet weten? De jongeren geven in kleine groepjes presentaties. Hoe dapper om daar voor een publiek te staan, met je stotteren!


De intensieve groepstherapie blijkt een goede aanvulling op de individuele therapie die door logopedisten en stottertherapeuten wordt geboden. Voorafgaand en na de training neemt één van RAP trainers contact op met de behandelend therapeut zodat er maatwerk geboden kan worden.

Reacties van ouders: “Dat deze groep voor jongeren nog belangrijker is dan gedacht! Her (er)kenning blijkt zo waardevol. En de lol samen. Super!!”
“Ontroerend om te zien hoe moedig ze ermee omgaan”. “Praten met en werken met de jongeren dwingt respect af voor hun struggle. Beter dan met ouders praten over de kids”.
”Ik ben blij verrast over de breedheid van de benadering. Behalve de praat ‘techniek’ ook de innerlijke wereld en hoe feedback te geven. Heel mooi!”


Verdere informatie is te vinden op www.damstegroep.nl


Je kunt ook contact opnemen met Irma Uijterlinde of Angelique Oostrijk via mail@damstegroep.nl .
We hopen veel jongeren te mogen verwelkomen in maart!