Lees verder

Vorig jaar heeft het bureau van de NVLF het Online Spreekuur geïntroduceerd. De opkomst was niet altijd hoog, maar de gesprekken waren goed en leerzaam. We hebben daarom besloten om de spreekuren in 2022 terug te laten komen. We plannen ongeveer één keer per kwartaal een online spreekuur.

Het eerste Online Spreekuur van dit jaar zal plaatsvinden op 10 maart aanstaande, van 19:00 tot 20:00 uur. Het onderwerp is Logopedie in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Iedereen met vragen en/of suggesties voor de vereniging, aangaande dit onderwerp, is van harte welkom om deel te nemen. Kim Sanders (logopedist en lid van de commissie Vakinhoud), Ellen Groenesteijn (logopedist en lid van de commissie SEB) en Marliek Schulte (beleidsadviseur NVLF) zijn dan beschikbaar voor bijvoorbeeld vragen over; Hoe wordt logopedie vergoed binnen de VG-sector? Valt logopedie onder de GZSP (geneeskundige zorg voor specifieke patiëntengroepen)?, etc.

Wil je deelnemen aan dit online spreekuur? Meld je aan via communicatie@nvlf.nl o.v.v. NVLF Spreekuur Beleid. De eerste 30 aanmeldingen krijgen op de dag zelf een Zoomlink toegestuurd.

Oorsprong spreekuur
De idee voor het Online Spreekuur is voortgekomen uit de coronacrisis. Door de beperkingen werden veel bijeenkomsten online georganiseerd. Hoewel niets boven een bijeenkomst op locatie gaat, heeft elkaar online ontmoeten ook zijn voordelen. Het ontbreken van reistijd en verkeersdrukte zorgt ervoor dat het minder tijd en moeite kost om een uurtje met elkaar van gedachten te wisselen. Zodoende ontstond het plan om de leden vaker tussentijds te ontmoeten in een online spreekuur. Op deze manier blijven we als vereniging in contact met de leden en leden kunnen op een makkelijke en toegankelijke manier hun vragen stellen en/of suggesties delen. De onderwerpen voor het spreekuur kunnen heel breed of juist heel specifiek, op een actualiteit, worden ingestoken.