Lees verder

Internationaal online webinar op Europese dag voor de Logopedie: 6 maart 2023
19:30 tot 21:00 uur

ESLA, de European Speech and Language Association (voorheen CPLOL) organiseert elk jaar op 6 maart de Europese dag van de Logopedie. Het thema in 2023 is: Speech and language therapists’ roles in critical care and emergency medicine. Dat kunnen we in Nederland het beste lezen als De rol van de logopedist op intensive care. Want navraag leert dat logopedisten zelden op de spoedeisende hulp (SEH) aan het werk zijn.

Logopedie op intensive care is in Nederland echter aardig ontwikkeld. Afgelopen jaar heeft een projectgroep samen met een werkgroep van logopedisten uit alle klinische werkvelden een Standpuntbepaling logopedie bij patiënten met een tracheacanule opgeleverd. Het verenigingsbestuur van de NVLF heeft het document begin december geaccordeerd en er wordt nu gewerkt aan de Engelse vertaling (position statement), want collega’s in het buitenland hebben al interesse getoond.

Op maandagavond 6 maart organiseert de NVLF daarom een internationaal online webinar, van 19:30 tot 21:00 uur voor iedereen met interesse voor dit onderwerp. Dus voor logopedisten die (willen) werken op een intensive care, maar ook voor alle andere collega’s die willen weten wat logopedisten op een intensive careafdeling kunnen en mogen doen.

Het online webinar is gratis toegankelijk voor leden van de NVLF. Aan het programma en de accreditatie wordt nog gewerkt, maar in ieder geval zal het position statement worden gepresenteerd met de focus op intensive care en een internationale paneldiscussie.

Schrijf je hier in

Let op! Tijdens dit webinar wordt Engels gesproken. Mocht je het lastig vinden om dit te volgen dan is het altijd mogelijk om de opname van het webinar achteraf terug te kijken. We zullen ervoor zorgen dat de opname wordt ondertiteld.