Lees verder

Virtual Reality (VR) wordt steeds vaker toegepast in de zorg. In 70% van de Nederlandse ziekenhuizen wordt VR al op de een of andere manier toegepast. Wat kan VR betekenen voor de logopedie en jouw dagelijkse werk?

Op dinsdag 2 november 2021, van 19.00 tot 20.30 uur, organiseert de NVLF de vierde inspiratiesessie. Het thema van deze sessie is VR oftewel Virtual Reality. Tijdens dit webinar geven Renée Willems en Jussi Auvinen je een beter zicht op wat Virtual Reality is en wat het in de toekomst kan betekenen voor logopedistenen en cliënten.

Renée Willems is Business Developer bij SyncVR Medical en verantwoordelijk voor het gehele implementatieproces van Virtual Reality in zorginstellingen in Nederland. Jussi Auvinen is CEO van het Finse bedrijf Peili Vision. Zij bieden VR oplossingen voor revalidatie professionals.

Onderwerpen die tijdens het webinar aan bod komen:

  • Theorie Virtual Reality
  • Concrete toepassing van Virtual Reality bij behandeling afasie
  • Effectiviteit Virtual Reality bij behandeling afasie (onderzoek Peili Vision)
  • Wat kan Virtual Reality in de toekomst voor logopedisten en cliënten betekenen?
  • Wat is de toegevoegde waarde van VR voor logopedisten en cliënten?

Deze webinar is geaccrediteerd voor 1,5 punt.

Meld je hier aan voor het webinar; Inspiratiesessie over Virtual Reality

NVLF SPIL en  Inspiratiesessies
Om innovatieve ideeën te faciliteren lanceerde de NVLF vorig jaar maart 2020 het Stimuleringsprogramma Innovatie Logopedie (SPIL). Hiermee willen we bereiken dat innovatieve ideeën van logopedisten opgepakt en uitgevoerd worden. Ook in 2021 wordt het stimuleringsprogramma aangeboden. Dit jaar voegen we daar een aantal online Inspiratiesessies aan toe, waarin logopedie gerelateerde en niet logopedie gerelateerd innovaties worden gepresenteerd.

Dit onderwerp sluit aan op ambitie 1: In 2027 is de logopedische zorg hybride ingericht; de optimale combinatie van zorg op afstand én/of op locatie. Lees meer.