Lees verder

Ieder jaar krijgen zo’n 130.000 Nederlanders te maken met hersenletsel. Een relatief onbekend gevolg van hersenletsel is de taalstoornis afasie. Van de ene op de andere dag kunnen mensen, jong of oud, niet meer vrij beschikken over hun taalvermogen. Jezelf uiten en contact maken met je omgeving is een grote uitdaging als je je woorden kwijt bent of anderen niet meer goed begrijpt. Afasie leidt tot grote communicatieproblemen tussen mensen. Met de Week van de Afasie wil AfasieNet meer bekendheid geven aan afasie.

Als je afasie hebt helpt het namelijk enorm als medemensen weten waaróm je niet uit je woorden kunt komen, hoe zij kunnen helpen en vooral: dat ze er niet vreemd van op kijken maar de tijd nemen om samen in gesprek te blijven.

AfasieNet is hét platform voor afasie in Nederland. Dit is het 3e jaar dat De Week van de Afasie wordt georganiseerd. Ambassadeur van De Week van de Afasie is Prof. Dr. Erik Scherder. De insteek is grassroots: mensen met afasie, naasten en professionals door het hele land organiseren activiteiten om afasie op lokaal en regionaal niveau bekendheid te geven. Dit doen zij particulier of samen met het afasiecentrum, revalidatiecentrum of een andere instelling waar zij bij betrokken zijn.

Meer informatie: www.afasienet.com/weekvandeafasie