Lees verder

Online training Communiceren binnen Positieve Gezondheid

Docenten: Karin Derks en Joyce Walter
Totaal aantal SBU’s : 20, accreditatie Kwaliteitsregister Paramedici is toegekend voor 20 punten

Doel:

Na afloop van de cursus heeft de deelnemer praktische vaardigheden opgedaan om de communicatie van en met de cliënt in te zetten vanuit het gedachtengoed van Positieve Gezondheid. Daarbij is zelfmanagement van de cursist en de cliënt hét uitgangspunt voor alles wat we doen.

Doelgroep:

(para) medici die verbetering van hun communicatie als ingang zoeken in de omgang met het concept Positieve Gezondheid

Vereist begin- niveau:

afgeronde HBO of WO studie
Voorlopig bieden we de scholing online aan, bij veranderende mogelijkheden wellicht op locatie. Minimaal aantal deelnemers: 9, maximaal aantal deelnemers: 18
Voorafgaand aan de cursus vragen we de deelnemers een filmpje te bekijken en een (eerste) persoonlijke Why te formuleren.
Het studiemateriaal wordt na betaling digitaal verzonden, tegelijk met de link om deel te nemen
Aan het einde wordt een certificaat van deelname afgegeven.

Cursusdata:

Vrijdag       17 september    09.00-16.00
Maandag   27 september    19.00-21.30
Vrijdag       8 oktober            09.00-16.00
Donderdag 4 november      09.00-12.30
Maandag   22 november      19.00-21.30

Kosten: € 800,00

Globale inhoud:

  1. Voorbereiding door filmpje te bekijken van Simon Sinek rondom het formuleren van een Why. Eerste formulering persoonlijke Why
  2. Gedachtengoed Positieve Gezondheid wordt gekoppeld aan
    1. Invloed van communiceren op de pijlers van PG en vice versa
    2. Gespreksvoering in het dagelijks werk: wat verandert er in gespreksvormen (intake, diagnose, voortgang, eindevaluatie) en insteek voor begeleiding
  3. Introductie en ervaring opdoen in dialoog en systeemopstelling. Wat gebeurt er in je communicatie met de cliënt als je via deze werkwijzen naar Positieve Gezondheid en je dagelijks werk kijkt? Wat verandert er dan in je eigen blik en werkwijze? Welke invloed heeft dat op je cliënt en diens zelfregie?
  4. Koppeling van de Why van Sinek aan Positieve Gezondheid en je eigen dagelijks werk. Hoe grijpen deze aspecten in elkaar? Verandert er iets als je dialogisch en systemisch hier naar kijkt?

Het is duidelijk bedoeld als een ervaringsgerichte cursus. Er is ruimte voor inbreng van casuïstiek en veel tijd/aandacht voor reflectie op het eigen handelen.