Lees verder

Van 14 maart t/m 20 maart 2022 is de jaarlijkse Brain Awareness Week. In deze week wordt er nationaal en internationaal aandacht gegeven aan de hersenen, met als doel: meer (h)erkenning en bewustwording van de gevolgen van hersenletsel.

Thema: Breinvriendelijke samenleving

Alliantiepartners Hersenletsel.nl en het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg (EHL) hebben dit jaar vanuit de alliantie het voortouw genomen om gezamenlijk in deze week aandacht te besteden aan het thema: “Breinvriendelijke samenleving”. Hersenletsel.nl en het EHL nodigen alle alliantiepartners en andere geïnteresseerden uit om in deze week aandacht te besteden aan dit thema. Patiëntvereniging Hersenletsel.nl gaat in deze week video’s opnemen waarin mensen met hersenletsel tips geven bij situaties die voor hen het moment Breinvriendelijker moeten maken. Dit kan bijvoorbeeld een tip zijn aan zorg- en hulpverleners, zoals: “niet praten tijdens het uitvoeren van een oefening”. Het Expertisecentrum Hersenletsel Limburg schrijft in deze week blogs over het thema en geeft op 17 maart een webinar voor professionals over hun laatste onderzoeken.

Doe mee en deel het initiatief onder je achterban

  • Deel de volgende link gemakkelijk onder je achterban om de boodschap verder te verspreiden: https://www.hersenletselalliantie.nl/event/brain-awareness-week-2022/.
  • Help laagdrempelig mee aan een Breinvriendelijke samenleving door tijdens de Brain Awareness Week de video’s van Hersenletsel.nl en de blogs van het EHL te delen onder je achterban. Via bovenstaande URL vind je meer informatie hierover.
  • Heb je zelf ook een idee om meer bewustzijn te creëren voor een Breinlijnvriendelijke samenleving? Voer je idee vooral uit en maak deze kenbaar door een bericht te sturen naar info@hersenletsel.nl en ehl@maastrichtuniversity.nl.