SP-Kamerlid bezoekt logopediepraktijk

Tweede Kamerlid Maarten Hijink van de SP heeft maandag  samen met twee beleidsmedewerkers een werkbezoek gebracht aan een logopediepraktijk. Hijink is erg betrokken bij het vak logopedie. Zo stelde hij in maart van dit jaar al Kamervragen aan Minister Bruins inzake de brandbrief van de NVLF. Er is goed contact tussen de NVLF en de SP, daarom heeft de NVLF Hijink onlangs uitgenodigd voor een werkbezoek.

©NFP-180253-74

Logopediepraktijk Woerden reageerde direct enthousiast en wilde hun praktijk graag openstellen om te laten zien hoe belangrijk logopedie is en wat het betekent voor de patiënten. Ook hebben ze hun zorgen gedeeld met Hijink en de beleidsmedewerkers. Ze hebben kenbaar gemaakt waar zij als logopedisten tegenaan lopen; zwaardere patiënten door verschuivingen in de zorg, meer administratieve lasten en de verplichtingen van de zorgverzekeraars, zoals de PREM. Tegenover al deze activiteiten staat geen extra vergoeding, hierdoor staat de logopedische zorg onder druk. Daar maken we ons allemaal zorgen om. 

Na de introductie heeft de SP-delegatie behandelingen bijgewoond. Ze waren duidelijk onder de indruk van de diversiteit van patiënten en de zwaarte van de problemen. Hijink en zijn collega’s waren erg goed op de hoogte van de bestaande problematiek en toonden zich erg betrokken bij de praktijkvoering en de ervaren werkdruk. Zij gaven aan de signalen mee te nemen in de besprekingen van de begroting 2019.

Ook de NVLF heeft gesproken met Hijink, om nog wat uitgebreider stil te staan bij een aantal onderwerpen, zoals:

  • De contractering, het is vooral tekenen bij kruisje en de NVLF mag niet onderhandelen over het tarief;
  • Vacatures in de 1e lijn;
  • Arbeidsmarktonderzoek;
  • NZa-monitor paramedische zorg;
  • Aanbieden petitie 25 september door groep logopedisten.

Ook andere Kamerleden worden door de NVLF uitgenodigd, hopelijk binnenkort dus nog meer van dit soort berichten.

©NFP-180253-20

©NFP-180253-61