AVG: privacyreglement en verwerkersovereenkomst

De NVLF wil medio maart voor leden een privacyreglement volgens AVG 2018 gereed hebben, waarmee logopedisten patiënten kunnen informeren over hun rechten en plichten die gelden op grond van deze nieuwe wet ter bescherming van de privacy en persoonsgegevens.

avg

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening voor de gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De NVLF ondersteunt leden op diverse manieren bij de invoering van de AVG. Medio maart presenteert de NVLF aan leden een privacyreglement waarmee u patiënten kunt informeren over de nieuwe privacywet. Onderdeel daarvan is de verwerkersovereenkomst. Deze overeenkomst moet u als logopedist afsluiten met partijen die persoonsgegevens voor u verwerken. Een aantal softwareleveranciers heeft inmiddels zo’n verwerkersovereenkomst op hun site staan; deze kunt u downloaden.

In februari kregen praktijken de toegang tot een online stappenplan van Stichting AVG om AVG-proof te worden. Ook vonden webinars over AVG plaats. De NVLF onderzoekt nu bij  een aantal aanbieders de mogelijkheid van extra webinars over de AVG. Wij houden u op de hoogte.