Acties in UMC’s: Video, Zondagsdienst en Vragenlijst

Mede namens de NVLF onderhandelt AC/FBZ voor een nieuwe cao voor de UMC’s. Nog voor de vakantieperiode hebben wij onze leden in de UMC’s laten weten dat de onderhandelingen moeizaam verlopen en acties worden georganiseerd. Omdat de huidige acties zonder resultaat zijn gebleven, worden er nu zogenaamde zondagsdiensten overwogen.

logofbz

De onderhandelaars van AC/FBZ hebben de aangesloten verenigingen gevraagd onderstaand bericht onder de leden te verspreiden. Ook wordt aandacht gevraagd voor het invullen van een korte vragenlijst om ideeën over zondagsdiensten te inventariseren.

Scroll omlaag naar het einde van de pagina voor de oproep (YouTube) van anesthesioloog en LAD-voorzitter Christiaan Keijzer.

Naar vragenlijst >

Bericht AC/FBZ | Acties in de UMC’s

 

“Niemand staat erom te springen om actie te voeren, maar ik voel me wel genoodzaakt het te doen.” Dat zegt anesthesioloog en LAD-voorzitter Christiaan Keijzer in een filmpje dat u hier kunt bekijken. Hierin vertelt hij waarom hij meedoet aan de acties in umc’s. Intussen denken wij alvast na over de invulling van een mogelijke zondagsdienst als verdergaande acties nodig zijn. We willen u vragen ons daarbij te helpen en deze vragenlijst in te vullen.  

Werknemers in alle umc’s hebben de laatste weken duidelijk gemaakt dat het hen menens is en dat ze een goede Cao UMC willen. Ondanks die signalen van ontevredenheid geeft de NFU nog niet thuis. Daarom roepen we werknemers in het UMCG (14-8), Amsterdam UMC, locatie VUmc (15-8), Amsterdam UMC, locatie AMC (21-8) en Erasmus MC (30-8) op om naar de actiebijeenkomst in hun umc te komen. “Het is hèt moment om duidelijk te maken dat de NFU met een beter voorstel moet komen”, zegt Keijzer. “Wat wij vragen, is namelijk echt niet gek. De NFU biedt voor dit jaar een salarisverhoging van nog geen één procent. Dat is, als je het met cao-resultaten in andere zorgsectoren vergelijkt, echt onvoldoende. Daar komt bij dat ze niet bereid is te praten over een generatieregeling en over maatregelen om de werkdruk te verminderen. Onbegrijpelijk.”  

Voorbereiden op volgende stap
Eind augustus besluiten de werknemersorganisaties of verdergaande acties nodig zijn, en of er inderdaad zondagsdiensten komen. “Belangrijk is om nu al na te denken hoe u een zondagsdienst kunt voorbereiden. U kunt bijvoorbeeld al een voorlopige datum prikken en voor die dag geen nieuwe afspraken met patiënten inplannen. Ook kunt u nadenken over wat u dan wel doet op die dag. Wij zijn daar binnen het Radboudumc al mee bezig en ik hoop dat u dat ook doet”, zegt Keijzer.  

AC/FBZ is nieuwsgierig naar uw ideeën over de invulling van een zondagsdienst. We willen u daarom vragen een korte vragenlijst in te vullen, zodat uw ideeën kunnen worden meegenomen in het overleg met de andere werknemersorganisaties. Het invullen kost u hooguit een paar minuten. Alvast bedankt voor uw input!

nvlf-logopedie-acfbz-actie-in-umcs.PNG